V životě jde o víc než o VOLVO a proto ho řídíte.
Volvo V40



Světové prvenství Volva: unikátní airbag pro chodce 26.07.2013

Podobný bezpečnostní prvek nemá žádný jiný vůz na světě. Zbrusu nové Volvo V40 přichází s unikátním airbagem pro chodce, který se nepochybně stane jedním z klíčových prvků bezpečnostní výbavy tohoto vozu.

Airbag pro chodce se po kolizi s chodcem nafoukne tak, že překryje části A-sloupků a oblast čelního skla, zároveň rovněž zvedne zadní část kapoty, čímž rozšíří prostor pro její deformaci při nárazu. Průlomový bezpečnostní prvek potvrzuje dlouhodobě nezpochybnitelnou pozici značky Volvo na poli bezpečnosti. „Technologie airbagu pro chodce představuje světové prvenství, kterého jsme už dříve dosáhli v podobě stejně průlomového systému detekce chodců s funkcí automatického brzdění. I ten je koneckonců pro Volvo V40 dostupný,“ uvedl šéf švédské automobilky Stefan Jacoby.

Důmyslné technologie na ochranu nejen samotné posádky, ale i pasažérů jiných vozů či chodců přispívají k odvážné vizi Volva, které chce do roku 2020 zajistit, aby při nehodách nikdo nezemřel. V40 je vůbec nejbezpeč- nějším vozem v historii automobilky, sází i na další prvky, jako jsou asistent pro udržení vozidla v jízdním pruhu, automatický systém čtení dopravních značek, automatické přepínání dálkových světel, vylepšený systém pro eliminaci mrtvého úhlu či třeba radar na zádi upozorňující na vozidla přibližující se z boku.



Design by 3sixty | 2024