V životě jde o víc než o VOLVO a proto ho řídíte.
Volvo V40



zpět na seznam příspěvků

Co s bouranou V40 2002 D4192T4 - forces 02.09.2012

Tak se mi podařilo zrušit dlouholetého rodiného mazlíka. Po dobu léčení zlomené ruky, kterou jsem si zlomil při bouračce (airbag řidiče mi jí hodil na čelní okno, které stejně jako ruka, uder hodinkami, nevydrželo) budu přemýšlet co dál. Jelikož je to láska, která má ještě docela málo nalítáno (do 180tis.) a nenechala mě nikdy ve štychu, tak jsem zcela nezavrhl její odpis. Ale pokud bych auto prodával neopravené, nebo opravené, nebo rozprodal na díly, tak bych zase šel znovu do Volva.

Mimo již napsaný vystřelený airbag řidiče (spolujezdcův to nemá) a čelního okna, je rozbito podle velmi hrubé prohlídky toto:
Kapota, pp přední blatník, pp xenon, pp blinkr, pp pozička, pp mlhovka, nádobka ostřikovačů, přední nárazník, kovová výztuha, nějaké spodní kryty motoru, pp poplastový podběh. Část nárazu šla i na kolo, ale stav disku nedokážu bez vyvažovačky posoudit, ale snad bude v pohodě. Auto samo najelo na odtah, takže motor to nedostal, i když něco se trochu asi trochu opírá o řemenici (podle zvuku). Chladiče jsou asi ok - nic neteče.

Odpis auta zatím nepreferuji, protože i když nemá servisku, tak dostávalo extra péči. Výměna oleje po 10tis. (Castrol 5W-40), výměny filtrů i když nebyla výměna předepsána atd. Auto má skoro plnou výbavu. K autu mám i kompletní hliníkové kola na zimu a dokonce i nové čelní okno, které jsem si před lety pořídil, protože se mi zdálo původní již poškrábané. Dále má auto originál rádio s CD+kazeta, CD changer, construct, střeší nosič, hágusy , originál deflektory předních oken, pevné tažné zařízení, přehoz zadního nárazníku, boční a velkou síť kufru, zadní parkovací asistent, tempomat, palubní PC, originál držák s navigací Garmin nuvi 7xx se skrytou kabeláží, klimu. V autě je i přípojka na ipod, která nevím jak funguje, protože jí nemám kvůli changeru zapojenou a nezávislé topení s timerem a dálkou, ale na něm je nějaká závada (asi jednotka), protože nefunguje. Auto má i neoriginál hlídání tlaku v pneumatikách a určitě se mi nevybavilo všechno.

Kdybych neboural, tak by auto zůstalo určitě ještě pár let v rodině, ale teď jsem na vážkách co dál. Co vy na to ?


zobrazit celé fórum


Design by 3sixty | 2024